Investor relations
Press release

2021-05-14 14:02:17

Game Chest tecknar avtal med Birdie, Sveriges största ideella LAN

Nyhetsbrev 2021-05-14

Game Chest med e-sportplattformen Esportrait inleder ett samarbete med Sveriges äldsta LAN, datorfestivalen Birdie i Uppsala. Redan under maj kommer Birdie använda Esportrait för att sälja virtuella platser och biljetter till dess evenemang. Årets evenemang sänds LIVE från studio och bjuder på mängder av e-sport, tävlingar i att skapa kreativt med datorn, musik, film, frågesport och massa mer. Nästa års evenemang beräknas ske som vanligt i fysiska lokaler i Uppsala där Game Chest åter igen kommer att vara en samarbetspartner.

Birdie Open, en e-sportturnering kommer med en bonus för alla medverkande spelare. Birdie kommer ge bort en kort testperiod av Game Chest’s plattform FridayPlays till de 1000 första som anmäler sig.

Game Chest arbetar aktivt med synergier och ser positivt på att vi nu tagit fram ytterligare en lönsam synergi gällande kombinering av plattformen Esportrait och marknadsföring mot koncernens andra plattformar.

“Det är ett kärt återseende för Birdie att åter kunna använda Esportrait. Birdie var först ut i Sverige att använda den första versionen som dessutom anpassades efter feed-back från vår personal och våra deltagare.” - Rasmus Karlsson, ordförande Birdie.

“Det känns fantastiskt kul att vår plattform Esportrait börjar ta fart. Att teckna ett avtal med en av de största aktörerna i Norden inom Lan, Birdie, är ett otroligt starkt bevis på potentialen för just Esportrait. Att Birdie kombinerar samarbetet med att köpa en del FridayPlays-nycklar att dela ut till sina medlemmar visar hur viktigt arbetet med synergier inom koncernen är. Jag ser med spänning och förväntan fram emot hur vårt samarbete med Birdie kommer att utvecklas.” - Robin Bäcklund, VD Game Chest.

Läs mer om datorfestivalen Birdie här: https://www.birdie.org/

För ytterligare information kontakta:
Robin Bäcklund
Verkställande Direktör
Game Chest Group AB (Publ)
ir@gamechestgroup.se

Om Game Chest Group:
Game Chest Group är verksamma inom gaming och esport och har som affärsidé är att erbjuda innovativa och digitala plattformar. Genom effektiv och skalbar teknik bidrar bolaget till ökad spelglädje för gamers över hela världen. Bolagets fokus ligger på att leverera en förstklassig kundupplevelse och kontinuerlig tillväxt under en effektiv kostnadsstruktur. Game Chest Group har sitt säte i Stockholm. Läs mer på bolagets webbplats: https://gamechestgroup.com


read release

Game Chest tecknar avtal med Birdie, Sveriges största ideella LAN