Investor relations
Press release

2021-08-17 08:45:00

Game Chests spel Wurm Online har inlett utveckling av stöd för VR

Nyhetsbrev - Stockholm 2021-08-17

Bolagets dotterbolag Code Club med dess medarbetare arbetar kontinuerligt med utveckling av nytt innehåll, spelets community och marknadsföring. Vi arbetar på flertal fronter och har nu inlett utveckling mot stöd av virtuell verklighet (VR) för spelet Wurm Online.

Att erbjuda en VR funktionalitet kommer innebära att Wurm Online exponeras inom ytterligare kategorier och listor på plattformen Steam i samband med ytterligare VR plattformar.

Marknaden för spel inom VR är snabbt växande. Att kliva in och etablera sig inom denna marknad genom Wurm Online är ett steg för Game Chest att expandera inom nya segment av spelmarknaden.

“Detta är ett spännande steg för Wurm Online, då vi tidigare sett att lansering mot ny marknad och plattform har introducerat spelet till många nya kunder.” - Robin Bäcklund, Verkställande Direktör.

Utvecklingen av innehållsuppdateringar fortgår parallellt med detta, därav den tillkännagivna “Exploration”-expansionen med en lansering som riktar sig mot hösten i år, samt mindre innehållsuppdateringar som kommer att lanseras under tiden. Vi förväntar oss att utvecklingen av VR -versionen av Wurm ej kommer att ha en större påverkan på utvecklingen av innehållsuppdateringar.

Ytterligare information kring utveckling och lanseringar kommer att kommuniceras framöver.

Om VR (Virtual reality)
Virtuell verklighet är datateknik som simulerar miljöer och dess användares närvaro och interaktion i dem. Man kan uppleva VR med VR-glasögon.

För ytterligare information kontakta:
Robin Bäcklund
Verkställande Direktör
Game Chest Group AB (Publ)
ir@gamechestgroup.se

Om Game Chest Group AB:
Game Chest Group är verksamma inom gaming och esport och har som affärsidé att erbjuda innovativa och digitala plattformar. Genom effektiv och skalbar teknik bidrar bolaget till ökad spelglädje för gamers över hela världen. Bolagets fokus ligger på att leverera en förstklassig kundupplevelse och kontinuerlig tillväxt under en effektiv kostnadsstruktur. Game Chest Group har sitt säte i Stockholm. Läs mer på bolagets webbplats: https://gamechestgroup.com


read release

Game Chests spel Wurm Online har inlett utveckling av stöd för VR