Investor relations
Press release

2024-03-28 10:00:00

Game Chest Group presenterar mobilspelet Kwizit med Ai-teknologi

Report this content

Game Chest Group är stolta över att presentera vårt första mobilspel – Kwizit. Spelet, som planeras för lansering under 2024 på både Google Play Store och Apple App Store, utgör startskottet för vår strategi att utöka koncernens inkomstkällor genom internutvecklade spel.

Om Kwizit:

Kwizit är ett mobilspel som erbjuder unik vändning på traditionella quiz genom att låta spelare skapa, dela och spela personligt anpassade quiz med hjälp av avancerad AI-teknologi. Spelet är designat för att berika den sociala spelupplevelsen genom integration med större skärmar såsom TV-apparater och datorer, vilket uppmuntrar spelarna att lyfta blicken från mobilerna och dela upplevelsen tillsammans. 

Kwizit utvecklas in-house i Stockholm och spelet som ägs till 100% av Game Chest Group,

Teknologi

Kwizit är utvecklat i spelmotorn Unity, en spelmotor som vid tidpunkten för detta uttalande driver uppskattningsvis över 69% av de största mobilspelen på marknaden Tillsammans med spelmotorn och den senaste teknologin för webb utlovar Kwizit en unik och medryckande spelupplevelse.

Kwizit använder sig av det internutvecklade integrationssystemet izi för att erbjuda en molnbaserad IT-infrastruktur, inkluderande tjänster såsom datalager, autentiseringssystem och en distributionsplattform för annonser och reklam. Genom att utveckla Kwizit på izi-plattformen kan vi optimera spellogik och beräkningsprocesser genom att flytta dem från spelmotorn till molnet. Denna metod förbättrar inte bara prestanda och bandbredd utan möjliggör även centralt underhåll och distribution av uppdateringar i realtid, alltifrån spelkod och regler till poängsystem och användarinformation.

Användning av AI

Med vårt koncept – Think it, Kwizit! – integrerar Kwizit AI för att skapa personanpassade spel baserade på ämnen som spelarna själva väljer. Detta möjliggör skräddarsydda quiz för spelare av alla åldrar, oavsett geografisk placering, kunskapsnivå, språk och intressen. Spelarna anpassar sina quiz med inställningar för ålder, svårighetsgrad, tidsåtgång, tonalitet och språk, vilket garanterar en både underhållande och relevant quizupplevelse. Dessutom är processen snabb och användarvänlig, med ett spelklart quiz på mindre än 30 sekunder.

Intäktsmodell

Kwizit är gratis att ladda ner och spela, vilket erbjuder en potentiellt stor användarbas. Intäkter genereras genom beprövade metoder inom freemium-mobilspel, främst via reklam och abonnemangstjänster med månatliga avgifter.

Marknadspotential

På en global skala ser vi en ökande efterfrågan på kostnadseffektiva spelprojekt med klar affärsnytta och marknadspotential. Med izi-systemet, som förenklar rekryteringsprocessen, kan vi effektivisera utvecklingsprocessen och snabbt förvandla koncept till färdiga produkter. Kwizit är ett tydligt exempel på metodikens effektivitet och blir attraktivt ur ett investeringsperspektiv, tack vare låga aktiverade kostnader och kort utvecklingstid. Med mobilmarknadens stora användarbas och Kwizits globala appeal ser vi fram emot de intäktsmöjligheter som erbjuds. Detta breddar dess marknadspotential avsevärt och placerar Kwizit och Game Chest Group i en stark position inför framtiden på den globala spelmarknaden.

Krister Elmgren, VD, säger: "Kwizit representerar ett spännande projekt för företaget, där ett framgångsrikt bevisat koncept öppnar dörren för att implementera metoden i framtida spelutvecklingsprojekt. Förmågan att effektivt genomföra projekt från start till mål, inom kortare tidsramar och med kontrollerade utgifter, samtidigt som vi införlivar solida inkomstgenererande strategier, placerar oss i en fördelaktig position för att utveckla och lansera ytterligare mobilspel på marknaden. Vår kostnadseffektivitet och robusta ekonomiska bas är nyckelfaktorer i detta. Jag kommer att kontinuerligt uppdatera våra aktieägare och marknaden om utvecklingen av Kwizit och planerar att under april månad presentera en första trailer som ger en inblick i spelet."

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Krister Elmgren
VD
Game Chest Group AB (Publ)
board@gamechestgroup.se


read release

Game Chest Group presenterar mobilspelet Kwizit med Ai-teknologi